Karaktervol Herenhuis.nl

Een rieten dakbedekking voor een exclusieve uitstraling

Written on October 25, 2016   By   in Uncategorized

Een transformatie naar een rietendak kan veel invloed hebben op de uitstraling van uw huis. Het kan namelijk zorgen voor een wat ambachtelijke uitstraling. Ook kan het zorgen voor een warmere uitstraling en leidt het ertoe dat uw huis in waarde stijgt. Een rieten dak zorgt ervoor dat uw huis meer karakter krijgt. Er zijn verschillende manieren waarop het riet op de daken kunnen worden gelegd. Hier heeft de constructie heel veel invloed op het rietdekken. Niet elke dakconstructie is geschikt voor een rieten dakbedekking. Een plat dak kan namelijk niet met riet worden gelegd. Het dak moet vaak een dakhelling hebben van 45 graden. De helling van het dak heeft sterk invloed op de levensduur van het dak. Wanneer een rieten dak goed wordt verzorgd en het riet op een steil dak wordt gelegd kan de rieten dakbedekking wel 50 jaar meegaan. Een goede rieten dak gaat ongeveer 25 tot 25 jaar mee gaan. Vaak moet er wel met regelmaat onderhoud worden gepleegd op het dak. Zo is het belangrijk dat de algen en mossen regelmatig worden bestreden.

Wanneer uw dak geschikt is voor het leggen van riet kan er worden gekozen tussen een traditionele- of een moderne dakconstructie. Bij een traditionele dakconstructie wordt het riet vastgebonden op het dak. Het rietpakket wordt vastgebonden aan de lattenconstructie van het dak. Bij een moderne dakconstructie wordt het dak eerst goed afgedekt met dakplaten. Deze dakplaten zorgen voor meer isolatie in de woning. Wanneer de dakplaten zijn gelegd kan het riet aan deze dakplaten worden vastgeschroefd.

Vaak gaat de voorkeur uit naar een moderne dakconstructie. Door middel van de dakplaten die eerst op het dak worden vastgeschroefd is er meer isolatie. De woning is meer geïsoleerd wat weer kan besparen op uw energierekening. Daarnaast zorgt de moderne dakconstructie ervoor dat de brandveiligheid van de woning kan worden gewaarborgd. Het vuur kan zich door de dakplaten minder snel om zich heen verspreiden. Daarnaast is de brandverzekering van de woning gelijk aan een brandverzekering met een dak met dakpannen.