Karaktervol Herenhuis.nl

Hoe je de meest voorkomende insecten in huis voorkomt

Written on January 2, 2020   By   in Uncategorized

Insecten in huis zijn nooit een pretje, zeker als het er veel zijn. Soms kan het zelfs zo erg zijn, dat het een hele plaag veroorzaakt. Van mieren en spinnen, tot zilvervisjes of vliegjes. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je deze insecten voorkomt? Hoe zorg je ervoor dat als ze er zijn, ze weggejaagd worden? In dit blog een aantal tips om de meest voorkomende insecten in huis te vermijden. Hopelijk kan je er wat mee!

Zilvervisjes bestrijden

Je ziet zilvervisjes veelal voorkomen in de keuken of de badkamer. Dit komt omdat de luchtvochtigheid daar hoog is, waar de zilvervisjes van houden. Een manier om zilvervisjes te bestrijden is dan ook om de luchtvochtigheid naar beneden te halen. Dit kan je onder andere doen door een goede ventilator aan te schaffen, maar ook door de temperatuur onder de 22 graden te houden en gaten en kiertjes dicht te maken zodat ze hier niet doorheen kunnen komen. 

Spinnen bestrijden

Spinnen worden veelal gezien als enge beestjes. Het is dan ook geen pretje als je veel spinnen in je huis hebt rondlopen. Een goede manier om spinnen te bestrijden is om geurtjes te verspreiden waar spinnen niet van houden. Deze kun je op plekken aanbrengen waar je vermoedt dat ze binnenkomen, zodat ze afgeschrikt worden en niet meer verder in je huis willen komen. Mochten ze al in je huis zitten kan je ook je spinnen laten verdelgen door een professioneel bedrijf. Daarnaast is het net als met zilvervisjes een belangrijke taak om je kiertjes dicht te kitten of te dichten, waardoor ze niet binnen kunnen komen.

Mieren bestrijden

Mieren kunnen in huis voor flink wat overlast veroorzaken, omdat ze met zoveel zijn. Als jij de een hele kolonie mieren in je huis hebt zitten, dan is dit zeker geen pretje en kan dat verschrikkelijk vervelende overlast geven. Mieren die opeens in je honingpot zitten, of allerlei mieren die over de tafel heen kruipen op zoek naar kruimeltjes, verschrikkelijk! Een manier om mieren te voorkomen is om insectengaas te leggen voor de plek waar ze binnenkomen, maar ook doosjes vergif kunnen hun werk doen. Daarnaast is, hoe gek het ook klinkt, het leggen van een 5 cent munt bij het vergif erg handig, aangezien mieren op de een of andere manier op een muntje van 5 cent afkomen. Dit waren de tips, hopelijk kan je er wat mee!