Karaktervol Herenhuis.nl

Hoe je jouw huis goed isoleert

Written on January 2, 2020   By   in Uncategorized

De huizen die tegenwoordig worden gebouwd zijn bijna allemaal goed geïsoleerd, maar dat is lang niet altijd zo geweest. De huizen vanaf 1992 zijn meestal redelijk geïsoleerd, maar de huizen van daarvoor hebben meestal een slechte of nauwelijks isolatie. Hoewel het isoleren van je huis wat geld kost, levert het op de lange termijn veel meer op. Zo zorg je ervoor dat je minder stookkosten krijgt, je geen koude tocht hebt en de warmte goed binnenshuis blijft. Daarnaast verhoog je de waarde van je huis ook door het te laten isoleren, dus is het een goede investering in je huis. Maar hoe moet je jouw huis isoleren?  In dit blog komen een aantal tips naar voren waardoor jij binnen een mum van tijd een goed isolerend huis hebt.

Begin bij de spouwmuur

Een spouw is een ruimte tussen je binnen en buitenhuismuur die ongeveer 5 centimeter bedraagt. In oudere huizen zijn deze gaten vaak niet opgevuld en kan er via die 5 centimeter ruimte lucht kou naar binnen komen. Het is dus allereerst verstandig om deze gaten op te gaan vullen met isolatiemateriaal. Hierdoor komt er minder koude lucht naar binnen, gaat warme lucht niet meer naar buiten en houdt je huis de warmte dus beter vast. Een groot voordeel hiervan is ook dat je huis meer waard wordt. 

Neem isolatieglas

Sommige ouderen huizen hebben nog enkel glas, waardoor veel warmte verloren gaat. Hoewel enkel glas op de korte termijn stukken goedkoper is, is het verstandiger op de lange termijn te denken en isolatieglas te nemen. Hierdoor wordt de warmte in je huis beter vastgehouden en daalt je energierekening. Na een aantal jaren heb je het bedrag dat je hebt betaald dan ook terug verdiend. 

 

Dit waren de tips, hopelijk kan je er wat mee!