Karaktervol Herenhuis.nl

Je huis schoon maken voor verkoop

Written on January 2, 2020   By   in Uncategorized

Als je jouw huis in de verkoop wilt gaan doen, moet je een mooi en representatief huis hebben. Een van de manieren om dit te bewerkstelligen is door je huis goed schoon te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat alle vlekken in je huis weg zijn? Hoe zorg je ervoor dat alles netjes schoon en opgeruimd eruit ziet, zodat jouw huis binnen een mum van tijd verkocht wordt? In dit blog een aantal tips & tricks waardoor jij jouw huis beter schoon kan maken. 

Begin met opruimen

Voordat je begint met schoonmaken, is het verstandig om te beginnen met opruimen. Door een opgeruimd huis zorg je ervoor dat je overzichtelijk weergeeft waar aan gewerkt moet worden. Je wilt namelijk niet eerst schoonmaken om er vervolgens weer een bende van te maken tijdens het opruimen. Of er na het opruimen achter komen dat je van alles gemist hebt waardoor je weer helemaal opnieuw schoon kan gaan maken. Kortom, opruimen is de eerste stap naar schoonmaken. 

Het schoonmaken kan beginnen

Als je eenmaal opgeruimd hebt kan het schoonmaken beginnen. Verstandig is om allereerst in de keuken te beginnen, aangezien daar zich de meeste vlekken bevinden doordat je er kookt en eet. Begin allereerst met de tafels en het aanrecht schoon te maken, alle kruimels en makkelijk weg te halen vlekken als eerste weg. Vervolgens kan je door naar de moeilijkere vlekken, waar je schoonmaakmiddelen voor in kan zetten. Vervolgens ga je door naar de woonkamer, waar het allereerst verstandig is om de boel eens goed te stofzuigen. Vervolgens kan je de meubels onder handen nemen en de vloer gaan boenen. Uiteindelijk kom je dan in de badkamer terecht. In de badkamer heb je vaak last van kalk, dit is echter simpel te verhelpen. Doe wat azijn op een keukenrol en laat het twintig minuutjes op de kalk zitten. Hierna met een nat doekje overheen en voilà, je kalkaanslag is verwijdert!

Uiteraard kan je dit alles zelf doen, maar je kan het ook laten doen door een professioneel schoonmaakbedrijf in utrecht. Zo’n schoonmaakbedrijf in Utrecht kan jou prima helpen met alles wat er gedaan moet worden en kan je huis zeker klaar maken voor de verkoop. Het is dan ook verstandiger om dit door een professioneel bedrijf te laten doen, waardoor je zeker weet dat het goed gebeurt.