Karaktervol Herenhuis.nl

Natuursteen: voor ieder wat wils

Written on October 4, 2017   By   in Uncategorized

Natuursteen is een verzamelnaam voor stevige, en karakteristiek gesteenten die worden gewonnen uit de aardkorst en na bewerking geschikt zijn voor bouwkundige constructies. Een groot voordeel van natuursteen is dat het overvloedig aanwezig is, en daarmee als een bijna onuitputtelijke bron kan worden gezien. Natuursteen is sterk, gaat lang mee en geleidt warmte. In combinatie met een vloerverwarming is natuursteen dus een prima keuze. Een ander groot voordeel van natuursteen is dat het in vele soorten, kleuren, diktes en afwerkingen te verkrijgen is en ieder product uniek is.

Soorten natuursteen

Er zijn verschillende categorieën natuurstenen, namelijk de stollingsgesteenten, afzettingsgesteenten en metamorfe gesteenten. Deze drie verschillende typen gesteenten zijn op verschillende manieren bestaan. Stollingsgesteenten ontstaan diep in de aardkorst, als resultaat van het langzaam stollen van magma. Het afzettingsgesteente, zoals zandsteen, ontstaat wanneer een substantie lange tijd met water in aanraking is geweest. Metamorfe gesteenten, zoals marmer, komen voort uit anderen gesteenten die langere tijd onder hoge druk en temperaturen hebben gestaan. De meest bekende soorten natuursteen zijn leisteen, kalksteen, marmer en graniet. Iedere steensoort heeft zijn eigen kenmerken en unieke eigenschappen.

Kies de steen en afwerking die bij u past

Hoe een natuursteen eruit ziet verraadt veel over waar en op welke manier de steen is ontstaan. Natuurstenen zijn hierdoor ook in een grote variëteit aan kleuren en structuren verkrijgbaar. Het is ook belangrijk op te merken dat er zelfs zichtbare verschillen bestaan tussen stenen die uit dezelfde groeve komen. Doordat de stenen door de natuur zijn gevormd, zijn ze niet identiek aan elkaar. De kleine verschillen in tekening en kleur laten zien dat het unieke, niet machinaal geproduceerde, stenen zijn en dragen bij aan de levendige uitstraling. Natuurstenen kunnen op verschillende manieren worden bewerkt. Een natuurstenen vloer die gezoet is zal een mooie, natuurlijke glans hebben. Je kunt er echter ook voor kiezen om de stenen te laten schuren, waarna het oppervlak ruwer is, of polijsten, voor een hoogglans effect. Al deze verschillende bewerkingsmethoden, in combinatie met de variëteit aan stenen en kleuren garanderen dat je een unieke vloer of wand zult hebben.

Onderhoud

Let op: om natuursteen een levenslang mooi te houden is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Het is niet veel werk, maar het is wel belangrijk om je goed te laten informeren bij de leverancier en de producten te gebruiken die geschikt zijn voor het type natuursteen dat jij hebt gekozen. Ook is het laten aanbrengen van een beschermende laag, met name bij ruwe oppervlakten, het overwegen waard.

 

Bron: https://www.ninos-naturstein.com/nl/