Karaktervol Herenhuis.nl

Stappenplan inzaaien gras

Written on July 26, 2016   By   in Uncategorized

Wil je gras inzaaien? Wij helpen je graag bij het inzaaien van gras door tips te geven. Alvorens je begint met inzaaien is het zaak om te kiezen voor een grassoort. Je hebt een aantal grassoorten die veel worden verkocht in Nederland. Dat zijn siergazon, speelgazon, sportgazon en schaduwgazon. Siergazon is een fijne grassoort, speelgazon is wat grover, sportgazon is eveneens vervaardigd van grove grassoorten en schaduwgazon van bosbeemdgras. Heb je het gewenste graszaad gekocht? Dan kun je beginnen met inzaaien.


Materiaal
Bij het inzaaien van grasmatten heb je een aantal materialen nodig. Ten eerst dien je overigens de ondergrond wel egaal te maken. Bij het inzaaien heb je het volgende nodig: meststoffen, troffel, graszaad, kruiwagen, zaaiwagentje, rol, spade en een hark. Naast het vlak maken is het eventueel ook nodig om de ondergrond te bemesten. Je kunt een meststofwagentje gebruiken, maar je kunt het ook met de hand doen. Draag in dat geval wel handschoenen. Een bemest terrein kun je overigens het beste een week met rust laten. Zo kan de grond inklinken.

Indien de ondergrond mooi egaal is, kun je beginnen met zaaien. Je kunt voor het zaaien eerst ook het terrein nat maken. Dat zal de kieming aanzienlijk bevorderen. Zaai altijd bij windstil weer, zodat het zaad niet kan wegwaaien. Een strooiwagentje kun je gebruiken om zo het zaad gelijkmatig te verdelen. Bij het zaaien is het wel belangrijk om dit in twee richtingen te verdelen. Daarna kun je het zaad inharken. Doe dit ongeveer anderhalve centimeter en daarna kun met een roller er over heen.