Karaktervol Herenhuis.nl

TIPS EN ADVIEZEN VOOR HET BEVEILIGEN VAN JE WONING

Written on July 18, 2017   By   in Uncategorized

locksmith-1947387_1920

Het beveiligen van je woning is iets waar je niet te licht over mag denken. Als je woning onvoldoende is beveiligd kan dat een bedreiging vormen voor je veiligheid en welzijn.

WAAROM HEB JE BEVEILIGING NODIG?

Om het belang van veiligheid te kunnen begrijpen moet je eerst weten wat er allemaal kan gebeuren als je woning niet goed beveiligd is. Het is belangrijk om je woning voldoende te beveiligen omdat inbrekers jouw woning anders als doelwit zien en gemakkelijk je woning kunnen binnendringen om in te breken. Aangezien we weten dat jij je zorgen maakt om je gezin, is de eerste inspanning die je kunt doen om hun veiligheid te verzekeren en solide sloten en een beveiligingssysteem laten installeren.

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om he huis een stuk veiliger te maken.

  1. Een solide beveiligingssysteem installeren: je moet ervoor zorgen dat alle deuren beschikken over een slot van goede kwaliteit. Sloten zijn het eerste obstakel waar indringers tegen aanlopen en met een goed slot kun je de toegang van ongeautoriseerde personen al grotendeels tegenhouden. Er is tegenwoordig een verscheidenheid aan sloten beschikbaar op de markt. Er zijn deadbolt sloten met sterke bouten die indringers echt wel op afstand houden en tegenwoordig zijn er zelfs systemen die helemaal geen gebruik meer maken van sleutels. Deze zogenaamde sleutelloze sloten werken met sensoren of via biometrische middelen. Deze sloten bieden een grote mate van bescherming omdat ze een uniek mechanisme hebben en omdat alleen bevoegde personen ze kunnen openen.
  2. Alarminstallatie installeren: een alarmsysteem is een hoorbare bedreiging voor indringers. De alarmsystemen zijn vaak ook direct verbonden met de politieautoriteiten. Ze sturen een signaal van als er een bedreiging is en de meeste inbrekers slaan vanzelf al op de vlucht bij het horen afgaan van alarmen.
  3. Metalen tralies op schuif- of glazen deuren: metalen tralies fungeren als tweede beschermer op schuifdeuren. De metalen tralies zullen een belemmering voor de inbreker vormen om de deur te kunnen openen. Zij beschermen de deur ook als indringers een steen of een zwaar object naar de ruit of de deur gooien in een poging om de deur open te breken.
  4. Beveiligingscamera: om een opname te krijgen van de gebeurtenissen rondom je huis kun je overwegen om een beveiligingscamera te installeren. Hoewel het wel een wat duurdere oplossing is is het heel effectief. Je kunt met een gerust hart de deur uitgaan als je weet dat je thuis een CCTV-camera hebt geïnstalleerd, omdat het scherm waarop de activiteit wordt weergegeven, tegenwoordig ook beschikbaar is op je draagbare apparaten. Zo kun je dus gemakkelijk een oogje in het zeil houden en adequaat optreden in het geval van problemen.
  5. Vervang je sloten regelmatig: als je een slot hebt geïnstalleerd, vervang dan je sloten regelmatig. Vergeet ook niet om je toegangsgebied goed te verlichten.Zo sta je zelf niet in het donker en merk je het meteen als er iemand staat die daar niet hoort.

Op zoek naar een slot in regio Utrecht? Je kunt dan bij dé Slotenmaker Specialist in Utrecht alle soorten sloten kopen. Je kunt ons bereiken op nummer 0611293944 voor eventuele vragen. Wij hebben een betrouwbaar team van medewerkers in dienst die het meest geschikte type slot voor jouw woning zullen voorstellen. Bel ons vandaag nog voor hulp bij de beveiliging van jouw huis!