Karaktervol Herenhuis.nl

VvE Beheer uitbesteden of niet?

Written on June 5, 2018   By   in Uncategorized

Een VvE (Vereniging van Eigenaren) is niet verplicht om iemand in te schakelen voor het beheren van de VvE. Zijn er binnen de VvE genoeg leden om alle taken zelf uit te voeren, dan is het niet nodig. Maar wanneer je wel wat hulp kunt gebruiken is het verstandig om een VvE beheerder in te schakelen. Aan het uitbesteden van VvE beheer zitten wel kosten, maar dit is volledig afhankelijk van datgene wat je wilt uitbesteden. VvE’s werken met een begroting die niet overschreden mag worden, hierdoor wordt er vaak een vast bedrag afgesproken met de beheerder.

 

Wanneer besluit je om het beheren van de VvE uit te besteden?

Als er geen leden zijn die tijd over hebben voor het beheren van de VvE dan kun je samen besluiten om het uit te besteden. Het beheren van een VvE kost veel tijd, en is vaak lastig te combineren met werk en een privé leven. Wanneer je besluit om de werkzaamheden uit te besteden, zul je eerst alle werkzaamheden in kaart moeten brengen. Het kan natuurlijk zijn dat je maar bepaalde werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het technisch beheer wilt uitbesteden.

 

Aan welk bedrijf besteed je VvE beheer uit?

Er zijn een groot aantal bedrijven die het beheer uit handen kunnen nemen. Maar niet ieder bedrijf is in bezit van een SKW- certificaat. SKW toetst of bedrijven voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Het is handig wanneer je een VvE beheerd uit uit jouw regio kiest, bijvoorbeeld als je in Den Haag woont kun je VvE beheer Den Haag inschakelen. Vergelijk offertes van verschillende bedrijven, en kijk daarbij ook naar het dienstenpakket wat aangeboden wordt.

 

Wat gebeurd er verder?

Wanneer je een bedrijf gekozen hebt, neem je vanzelfsprekend contact op het met het bedrijf. Bespreek goed wat je eisen zijn. En let daarbij ook goed op de voorwaarden die een VvE beheerder stelt. Regelmatig onderhoud je het contact met de VvE beheerder, om analyses over de werkzaamheden te bespreken.