Karaktervol Herenhuis.nl

Wat is het nut van kruipruimte isolatie?

Written on February 20, 2018   By   in Uncategorized

Vele woningen hebben de beschikking over een kruipruimte onder het huis. Het is een ruimte die zich bevindt onder de begane grond van het huis. De kruipruimte is er zodat er ruimte is voor onder andere elektra en al het leidingwerk. Een kruipruimte is meestal bereikbaar door middel van één of meerdere kruipluiken, meestal bevindt deze toegang tot de kruipruimte zich bij de voordeur. Het kan van grote meerwaarde zijn om uw kruipruimte te isoleren. Doordat een kruipruimte altijd onverwarmd is zal er condensvorming ontstaan, waardoor er vochtschade kan ontstaan In een vergevorderd stadium zal dit vocht ervoor zorgen dat er schimmelvorming optreed. Als er niet goed afgesloten leidingen zijn treedt er lekkage op Deze koude lucht kan ervoor zorgen dat de gehele constructie van het huis wordt aangetast.

 

De kruipruimte

De naam definieert zichzelf al, het is een ruimte waarin u slechts kunt kruipen om de verschillende delen onder de begane grond van de woning te kunnen bereiken. Het is belangrijk om te weten dat het de afscheiding vorm tussen de grond onder het huis en de onderste verdiepingsvloer, zodat ongewenste vocht of koude lucht het huis niet kunnen binnentreden. Daarnaast bevat de kruipruimte vele belangrijke leidingen van het huis. Om in uw woning alle functies uit te kunnen voeren zijn er wel bepaalde voorzieningen nodig. Gas, afvoer, water en elektriciteitsleidingen. De leidingen en voorzieningen zijn noodzakelijk voor elk huishouden. Deze leidingen bevinden zich onder het huis dus in de kruipruimte, de leidingen moeten ook direct in contact staan met de gemeentelijke voorzieningen.

Hoe isoleer je een kruipruimte?

Kruipruimte isolatie wordt vaak onderschat. en kruipruimte isoleert zichzelf natuurlijk niet en daardoor is er wel actie vereist om een goed geïsoleerde kruipruimte te krijgen Om u een juist advies te geven voor het isoleren van de kruipruimte is het belangrijk om het aantal vierkante meters van het vloeroppervlak te berekenen en de grootte van het vochtschade of het kapotte leidingwerk. Het is belangrijk om bepaalde aspecten te belichten zoals het isolatiemateriaal dat benodigd is voor uw kruipruimteisolatie en natuurlijk het type woning waarvan u de kruipruimte gaat isoleren. Bekijk van te voren of uw kruipruimte voldoende bereikbaar is voor de isolatiewerkzaamheden de kruipruimte is ook van heel groot belang omdat het goed toegankelijk moet kunnen zijn om het te isoleren. Er zal een specialist bij u langskomen voor het opmeten van uw vloeroppervlak. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mate van vochtigheid en hoe groot de eventuele vochtschade of het kapotte leidingwerk. Naar aanleiding van het eerste bezoek door de specialist wordt er ook gekeken welk isolatiemateriaal er gebruikt gaat worden voor de desbetreffende kruipruimte.

Er zijn twee manier mogelijk voor het isoleren van uw kruipruimte

  1. Isolatie aan de onderkant van de vloer: er wordt een isolerende laag tegen het onderste gedeelte van de vloer gespoten. Vervolgens wordt er een isolerende laag aangebracht waar de kou niet doorheen kan.
  2. Bodemisolatie: er wordt een laag met schelpen of piepschuim (EPS korrels) aangebracht, waardoor het optrekkend vocht en de kou drastisch wordt verminderd of zelf wordt terug gebracht naar nul.